Meer over mij

Aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Ilona Suurs. Ik heb twee grote liefdes in mijn leven. Een hele tijd heb ik gedacht dat ik deze twee niet met elkaar kon verenigen. Dat ik het ene moest opgeven voor het andere. Hier is mijn missie uit ontstaan. Ik wil dat niemand die in de horeca werkt meer hoeft te kiezen.

Z’n 20 jaar geleden begon ik met mijn eerste horecabaan. Vanaf dag één was ik verkocht. Dit was echt mijn ding. Eén week later heb ik mij ingeschreven voor de hotelschool. Zo zeker was ik van mijn zaak.

Ik werkte op een strandpaviljoen in Zandvoort. Terwijl het 30 graden was, het terras stampens vol zat, mijn familie en vriendinnen op het strand lagen te relaxen, werkte ik de hele dag door met een hele grote glimlach op mijn gezicht.

Geweldig vond ik het, zo geweldig dat ik mij al heel snel inschreef voor de Hoge Hotelschool. Tijdens mijn studie heb ik veel mogen leren tijdens de opleiding, maar nog meer van de geweldige horecaondernemers waar ik voor heb mogen werken. Zo werkte ik in een café op het Leidseplein in Amsterdam, de eigenaar had één duidelijke regel, als je aan het werk was dan was je aan het lachen. Kon je niet lachen dan ging je naar huis.

Ik deed de Hotelschool dus dan wil je ook in een hotel gaan werken. Ik heb in verschillende hotels mogen werken. Zo ook in het, naar mijn mening, mooiste hotel op de Dam in Amsterdam. Daar heb ik de vorige crisis meegemaakt en geleerd wat een verschil het hebben van een duidelijke visie maakt. Daar heb ik echt gezien hoe sterk een team kan zijn. Wij zijn eruit gekomen, uit die crisis. Hij ging voorbij en hoe!

Terwijl de concurrentie alleen maar groter werd, en ik ook eens in een andere keuken ging kijken, werden de prijzen alleen maar hoger. Reviewsites werden steeds belangrijker. De doelstellingen werden steeds weer verhoogd.

 

Ik heb zoveel liefde voor de gastvrijheid. Zoveel liefde voor de gasten, voor mijn collega’s. Maar opeens ging het niet meer. Ik zat klem tussen twee liefdes. Ik had een diep verlangen naar een gezin. Ik heb veel gesprekken met de managers in mijn netwerk hoe ik dat kon doen, deze twee liefdes combineren. Er waren maar heel weinig vrouwen die dit deden. De twee die ik kende deden dat op een andere manier dan hoe ik het zou willen. Ik kende ook maar een paar vaders, maar ook zij konden mij niet verder helpen. De vele uren hoorde erbij en balans tussen de twee was niet mogelijk. Ik heb toen de conclusie getrokken dat deze liefdes niet te combineren zijn. Daar komt dan ook mijn missie vandaan.

Mijn missie

Ik wil dat iedereen die in de gastvrijheid werkt met plezier naar zijn of haar werk gaat. Dit geldt voor jou als horecaondernemer maar ook voor je team. Dat er volop ruimte is om jezelf te zijn. Zowel van binnen als van buiten.

 

Waarom ik dat wil? Omdat als jij je goed voor jezelf zorgt, en je goed voelt en met plezier aan het werk bent dan straal je dat uit naar je team. Dit zorgt ervoor dat je team met plezier aan het werk is. Wanneer je team met plezier aan het werk is zorgen ze super goed voor jullie gasten. Dit zorgt ervoor dat jullie gasten plezier hebben. Zo wordt de wereld elke dag een stukje mooier.