Allemaal zijn we druk en als we dan even heel eerlijk zijn, zijn we vooral druk met onszelf en onze eigen cirkel. Dat terwijl er daarbuiten mogelijk zoveel moois te ontdekken is. Tegenover je in de kantine, aan de ander kant van je beeldscherm of naast je bij de koffie automaat.

Ik ga wat gratis weggeven, gewoon gratis en voor niets! Ik heb namelijk een missie. Ik wil dat elke medewerker met plezier naar zijn werk gaat. Hierom mijn tips voor meer plezier.

Omdat te bereiken hebben we vele wegen. Dit is iets wat je als werknemer zelf kan doen voor jezelf en je collega’s. Je gaat iets heel waardevols doen. Je gaat namelijk echt contact maken met je collega’s. Je gaat je tijd weggeven. Voor mij is niets waardevoller dan mijn tijd immers elke seconde die voorbij tikt komt nooit meer terug. Wat je ervoor terug krijgt? Probeer het uit!

Hieronder een aantal dingen die je kunt doen om contact te maken.

 1. Glimlach!

 2. Houd de deur voor iemand open.
  Deed ik gister nog voor een collega die was positief verrast. 2 minuten gekletst en vanuit de auto elkaar nog even goedendag gezwaaid. Klein gebaar, fijne gevolgen.

 3. Zeg goedendag wanneer je oogcontact met iemand hebt.
  Misschien vind je dit een beetje spannend. Maar wat is nu het ergste dat er kan gebeuren? Juist vrij weinig.

 4. Hou niet je telefoon in je hand terwijl je loopt, koffie haalt of staat te printen. Kijk eens om je heen.
  Dat is niet alleen veiliger voor jezelf en je omgeving. Maar je ziet ook nog eens wat van de wereld en nog wel in 4DX!

 5. Steek een helpende hand uit.
  Neem ook een kop koffie voor je collega mee. Vul de printer bij.

 6. Geef eens een compliment aan iemand.
  Deze is zo leuk. Mensen verwachten dit vaak niet en weten soms niet hoe ze moeten reageren. Maar een oprecht compliment krijgen is leuk!

Ik daag jullie uit om een week lang deze acties uit te voeren. Maak eens echt even contact. Ik hoor graag hoe jullie je na een week voelen. Hoe reageert je omgeving hierop? Wat heeft het je opgeleverd? Mij levert het waardering en meer plezier in mijn werk op. Dat gun ik iedereen!

%d bloggers liken dit: